Για οποιαδήποτε βοήθεια είμαστε στη διάθεση σας στο τηλέφωνο 23310 65130

Τα παιδιά και οι έφηβοι συνήθως εκτίθενται τρεις φορές περισσότερο στον ήλιο από τους ενήλικες, επομένως είναι χρήσιμο να σκεφτόμαστε την προστασία των ματιών τους από πολύ μικρή ηλικία. Οι ακτίνες UV έχουν αθροιστική επίδραση, επομένως σε περιοχές με μεγάλη έκθεση στον ήλιο, τα γυαλιά ηλίου είναι απαραίτητα.

Συνήθως συνιστάται η έναρξη της εφαρμογής τους μετά τον πρώτο χρόνο της ζωής του, αφού το παιδί εκτίθεται περισσότερο στον ήλιο και ιδιαίτερα το καλοκαίρι. Με τη βοήθεια του οπτικού θα μπορέσει ο πελάτης να επιλέξει ένα καλό ζευγάρι γυαλιά ηλίου για το παιδί του. Ένα σκούρο γυαλί δεν εγγυάται την προστασία εάν δεν διαθέτει τα απαραίτητα φίλτρα για να απορροφήσει το 100% των ακτίνων UV. Η σωστή επιλογή απαιτεί τη βοήθεια του οπτικού που εμπιστεύεστε.

Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν αγοράσετε γυαλιά ηλίου για το παιδί σας:

  1. Τα μικρά παιδιά κάτω των 3 ετών δυσκολεύονται να κρατήσουν τα γυαλιά ηλίου στο πρόσωπό τους. Τα βλέπουν ως ενοχλητικό αξεσουάρ και συχνά τα καταστρέφουν. Εάν το παιδί σας δεν δέχεται γυαλιά ηλίου, επιλέξτε καπέλο.
  2. Επιλέξτε γυαλιά που είναι πιστοποιημένα ότι είναι 100% απορροφητικά για τις υπεριώδεις ακτίνες, συμπεριλαμβανομένων των UV-B και UV-A.
  3. Είναι προτιμότερο να επιλέξετε για το παιδί σας γυαλιά ηλίου με όχι πολύ σκούρους φακούς.
  4. Η επιλογή ανοιχτόχρωμων φακών έχει το πλεονέκτημα ότι τα παιδιά θα τους συνηθίσουν και θα τα φορούν πιο εύκολα. Είναι ιδανικά για παιχνίδι κάτω από την ομπρέλα ή στο αυτοκίνητο. Στόχος δεν είναι να τα φοράτε μόνο στον ήλιο, αλλά και κάτω από τη σκιά, όπου η ανακλώμενη ακτινοβολία είναι εξίσου επιβλαβής για τα μάτια των παιδιών.
  5. Υπάρχουν γυαλιά ηλίου για όλες τις ηλικίες όπως θα διαπιστώσετε από την επίσκεψή σας σε έναν οπτικό. Αυτό που πρέπει να έχετε κατά νου όταν επιλέγετε φακό είναι ότι το υλικό πρέπει να είναι κατασκευασμένο από άθραυστο πλαστικό για να αποφύγετε τραυματισμούς.
  6. Είναι σημαντικό τα γυαλιά ηλίου του παιδιού να είναι σταθερά στο πρόσωπό του. Μπορούν να στερεωθούν με λαστιχάκι πίσω από το κεφάλι. Υπάρχουν πλέον γυαλιά ηλίου που στους βραχίονες έχουν λάστιχο. Αν πάλι διαλέξετε κλασικό σκελετό τότε το κορδονάκι ή το κλιπ που πιάνει στα ρούχα είναι μια καλή λύση ώστε να μην πέφτουν τα γυαλιά.