Για οποιαδήποτε βοήθεια είμαστε στη διάθεση σας στο τηλέφωνο 23310 65130

Αυτά τα ειδικά γυαλιά μειώνουν την επίδραση του μπλε φωτός στα μάτια σας, αλλά τελικά τι είναι το Blue Light;

Με τη ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας και την καθημερινή ανάγκη για πληροφορίες και διασκέδαση, εκτιθέμεθα όλο και περισσότερες ώρες στο μπλε φωτός (Blue Light). Όλες οι συσκευές εκπέμπουν πλέον μπλε ακτινοβολία, όπως τηλεοράσεις LED, οθόνες υπολογιστών, smartphone, gaming παιχνιδομηχανές και διαφημιστικές πινακίδες.

Για να επιτευχθεί το λευκό φως χρησιμοποιούν μπλε φως απελευθερώνοντας τεράστια ποσά ενέργειας στο μάτι, γεγονός που μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στην όραση.

Τα συμπτώματα από την καθημερινή υπερέκθεση στην μπλε ακτινοβολία είναι:

  1. Διαταραχές ύπνου
  2. Συχνοί πονοκέφαλοι
  3. Ξηροφθαλμία και ερεθισμό των ματιών
  4. Θολή όραση
  5. Κόπωση

Για αυτούς τους λόγους καλό θα ήταν όταν χρησιμοποιούμε οθόνες για πολλές ώρες να φοράμε γυαλιά για τον υπολογιστή που έχουν φίλτρο για την μπλε ακτινοβολία, επιτρέποντας μόνο ένα μικρό μέρος να περάσει στο μάτι.

Τα σύγχρονα φίλτρα μπλε φωτός δεν αλλοιώνουν τα χρώματα, όπως συνέβαινε με τα παλαιότερης τεχνολογίας, απλώς σας επιτρέπουν να τα δείτε πιο καθαρά και ξεκούραστα.

Γιατί σας προτείνουμε τα γυαλιά για υπολογιστή:

Υπάρχουν πολλές επιστημονικές μελέτες που δείχνουν ότι το μπλε φως μπορεί να προκαλέσει μη αναστρέψιμη βλάβη στην όραση, μπορεί να μειώσει τη διάρκεια ζωής των φωτοϋποδοχέων των πολύτιμων φωτοκυττάρων των ματιών μας. Το μπλε φως μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο για εκφύλιση της ωχράς κηλίδας, καρκινώματα του βλεφάρου, διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια, φλεγμονές του κερατοειδούς και πρόωρο καταρράκτη.

Συμπερασματικά, θα πρέπει να φοράμε γυαλιά υπολογιστή με φίλτρο που απορροφά την μπλε ακτινοβολία. Αυτό θα προστατεύσει ένα από τα πιο σημαντικά μέρη του σώματός μας: τα μάτια μας!