Για οποιαδήποτε βοήθεια είμαστε στη διάθεση σας στο τηλέφωνο 23310 65130

Σε αυτές τις περίεργες μέρες που ζούμε, η μάσκα έγινε μέσα σε λίγους μήνες ένα αξεσουάρ χωρίς το οποίο δεν μπορούμε πλέον να βγούμε από την πόρτα. Ένα ακόμα απαραίτητο αξεσουάρ όμως είναι και τα γυαλιά. Η ταυτόχρονη χρήση μάσκας και γυαλιών ηλίου συχνά έχει ως αποτέλεσμα τους θαμπούς φακούς, ενώ ο συνδυασμός τους μπορεί να εντείνει το αίσθημα δυσφορίας. Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι να φοράμε την μάσκα και τα γυαλιά ηλίου μας με στυλ και να προστατεύουμε τόσο εμάς όσο και τα μάτια μας, ελαχιστοποιώντας τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν.

  1. Καθαρίστε τους φακούς των γυαλιών σας

Τα βρώμικα γυαλιά θολώνουν πιο εύκολα από τα καθαρά. Διατηρώντας τα γυαλιά μας καθαρά με σχολαστικότητα, μειώνουμε την ενοχλητική επίδραση των μόνιμα θολών γυαλιών.

  1. Αντιθαμβωτικό σπρέι ή πανάκια μιας χρήσης.

Στα καταστήματα οπτικών κυκλοφορούν σπρέι ή πανάκια μιας χρήσης που βοηθούν στο να μην θολώνουν οι φακοί και διατηρούν τα γυαλιά σας χωρίς θαμπάδα για αρκετές ώρες. Αυτό σημαίνει καθαρότερη και πιο άνετη όραση όταν φοράτε τη μάσκα.

  1. Βεβαιωθείτε ότι η μάσκα σας εφαρμόζει καλά

Φροντίζουμε η μάσκα μας να εφαρμόζει καλά στη μύτη και τα μάγουλά σας χωρίς να αφήνει κενά ή να είναι γενικά χαλαρή. Αυτό όχι μόνο σας προστατεύει από τα αιωρούμενα σωματίδια, αλλά επίσης εμποδίζει την υπερβολική αναπνοή να διαφύγει και να θολώσει τους φακούς σας.

  1. Βεβαιωθείτε ότι τα γυαλιά σας δεν γλιστρούν στη μύτη σας

Τα γυαλιά που γλιστρούν συνεχώς από την μύτη μπορεί να είναι πρόβλημα. Αυτό μπορεί να συμβεί με την πάροδο του χρόνου καθώς τα χρησιμοποιείτε σε καθημερινή βάση και μπορεί απλώς να χρειάζεται προσαρμογή. Αν ναι, απλώς επισκεφτείτε τον οπτικό σας και θα φροντίσει να τα προσαρμόσει για εσάς.

  1. Φορέστε φακούς επαφής

Εάν καμία από τις παραπάνω συμβουλές δεν είναι πρακτική για εσάς, πιθανότατα θα νιώθετε άνετα φορώντας φακούς επαφής όταν φοράτε μάσκα.