Για οποιαδήποτε βοήθεια είμαστε στη διάθεση σας στο τηλέφωνο 23310 65130

Τα γυαλιά Persol (ακρώνυμο της φράσης  Per-it-sole για τον ήλιο) είναι το σύμβολο μιας εξαιρετικής ιταλικής ιστορίας που ξεκίνησε στο Τορίνο το 1917 , όταν ο οπτικός και φωτογράφος Giuseppe Ratti , εφηύρε τα “PROTECTOR” γυαλιά τελευταίας τεχνολογίας για την εποχή  , σχεδιασμένα να παρέχουν την απόλυτη άνεση ,προστασία και όραση σε αεροπόρους, οδηγούς σπορ αυτοκινήτων και μοτοσικλετιστών συμπεριλαμβανομένων τους Gabrielle D’annunzio , Juan Manuel Fangio  και Francesco De Pinedo στην διάσημη πτήση από την Ευρώπη στην Αμερική.

Το Mod.649, το πρώτο πραγματικό σύμβολο της συγκεκριμένης μάρκας ,σχεδιάστηκε το 1957, για τους οδηγούς του τραμ στο Τορίνο οι οποίοι χρειάζονταν φαρδιά γυαλιά για να προστατεύσουν τα μάτια τους από τον αέρα και την σκόνη. Λόγω της εφαρμογής τους, σύντομα απέκτησε παγκόσμια δημοσιότητα εξαιτίας του πατενταρισμένου συστήματος «MEFLECTO» στους βραχίονες του σκελετού , το οποίο ήταν ένας από τους πρώτους μεντεσέδες ελατηρίου για γυαλιά. Το «Freccio» ,δηλαδή το «βέλος» είναι ο μεντεσές που διακοσμεί τον σκελετό και είναι εμπνευσμένος από τα ξίφη των αρχαίων πολεμιστών. Το «βέλος» κάνει κάθε ζευγάρι γυαλιών Persol  αναγνωρίσιμο σε όλο τον κόσμο. Το Mod.649 έμεινε στην ιστορία σαν ένα από τα πιο κομψά σχέδια όλων των εποχών όταν το φόρεσε ο Marcello Mastrogianni στην ταινία «Διαζύγιο αλά Ιταλικά».

Στην δεκαετία του 1960 το Persol αποκτά στενούς δεσμούς με τον κόσμο του κινηματογράφου , δεσμοί που παραμένουν ισχυροί μέχρι και σήμερα. Τα γυαλιά έχουν φορεθεί από σπουδαίους ηθοποιούς, εντός και εκτός οθόνης.

Κατά την δεκαετία του ’80 η Persol παράγει ακόμη πιο καινοτόμα γυαλιά. Συμμετέχει σε ορειβατικές αποστολές , ράλι στην έρημο (Παρίσι-Ντακάρ) και άλλα ακραία αθλητικά γεγονότα του την επιτρέπουν να μετράει την απόδοση των φακών και των υλικών καθώς και να δοκιμάζει καινούρια υλικά.

Το 1995 η Persol εξαγοράστηκε από την Luxottica ,η οποία επένδυσε για να προστατέψει αυτήν την εξαιρετική κληρονομιά μετατρέποντας την Persol σε μία από τις εξέχουσες μάρκες γυαλιών στον κόσμο ,σεβόμενη τις ρίζες της. Παράγει τα γυαλιά στο ιστορικό εργοστάσιο της μάρκας στο LAURIANO , κοντά στο Τορίνο οπού τα γυαλιά κατασκευάζονται με την ίδια φροντίδα.

Σήμερα τα Persol είναι ο πρωταγωνιστής μιας διαρκής εξελισσόμενης ιστορίας. Η επωνυμία θα χτίσει τον επόμενο αιώνα της με πάθος για ποιότητα και αριστεία, με βάση την ανεξάντλητη ικανότητά της να κοιτάξει το μέλλον και να επαναδημιουργεί τον εαυτό της μένοντας πιστή στην ταυτότητά της.