Για οποιαδήποτε βοήθεια είμαστε στη διάθεση σας στο τηλέφωνο 23310 65130

Είναι τα γυαλιά ηλίου ακριβώς ένα άλλο μοντέρνο εξάρτημα ή είναι το κλειδί στην καλή υγεία των ματιών; Υπάρχει σίγουρα ένα στοιχείο μόδας στα γυαλιά ηλίου που συνήθως ζητάμε, αλλά υπάρχουν και οφέλη στην υγεία των ματιών μας με το να φοράμε γυαλιά ηλίου στην καθημερινότητα μας. Το πιο σημαντικό όφελος της χρήσης των γυαλιών ηλίου είναι ότι προστατεύουν τα μάτια μας από την υπεριώδη ακτινοβολία η οποία μπορεί να έχει επιβλαβείς επιπτώσεις στο βλέφαρο, στον κερατοειδή και στον αμφιβληστροειδή.

Πότε πρέπει να φοράτε τα γυαλιά ηλίου σας;

Φοράτε γυαλιά ηλίου μόνο τις ηλιόλουστες μέρες του καλοκαιριού; Αν ναι, κάνετε κακό στα μάτια σας. Τα γυαλιά ηλίου είναι απαραίτητα όλο το χρόνο. Είτε είναι χειμώνας είτε καλοκαίρι, συννεφιά ή ηλιόλουστος καιρός, είστε πάντα εκτεθειμένοι σε υπεριώδη ακτινοβολία. Επίσης η προστασία των ματιών είναι ιδιαίτερα σημαντική αν είστε κοντά στο νερό. Όχι μόνο παίρνετε άμεση έκθεση από τον ήλιο, αλλά μπορείτε επίσης να πάρετε και από την αντανάκλαση του νερού. Το χιόνι μπορεί επίσης να αντανακλά το φως του ήλιου, έτσι εάν πηγαίνετε συχνά σε περιοχές με χιόνι μην ξεχάστε τα γυαλιά ηλίου σας.

Τι πρέπει να προσέξετε κατά την επιλογή γυαλιών ηλίου.

Οι οφθαλμίατροι λένε ότι υπάρχουν διάφορες λεπτομέρειες που πρέπει να εξετάσετε κατά την επιλογή ενός νέου ζευγαριού γυαλιών ηλίου.

100% προστασία UV

Αυτό σημαίνει ότι το ζευγάρι των γυαλιών σας θα φιλτράρει όλες τις επιβλαβείς ακτίνες UV που μπορούν να βλάψουν τα μάτια σας. Ένα στυλ wraparound είναι εξαιρετική επιλογή γιατί μπορεί να μειώσουν το ποσό της έκθεσης UV στα μάτια σας.

Πόλωση

Η πόλωση προσθέτει ένα ειδικό φίλτρο στον φακό που επιτρέπει μόνο την διέλευση του κατακόρυφου φωτός και απορροφά την διέλευση του οριζόντιου φωτός το οποίο ανακλάται από τις οριζόντιες επιφάνειες (χιόνι, νερό, βρεγμένος δρόμος κλπ.)

Χρωματισμοί

Το χρώμα των γυαλιών ηλίου σας είναι καθαρά αισθητικό, έτσι επιλέξτε ένα ζευγάρι που θα ταιριάξει καλύτερα στις δικές σας προτιμήσεις .

Εκτός από ένα αξεσουάρ μόδας λοιπόν τα γυαλιά ηλίου προστατεύουν επίσης τα βλέφαρα, στα οποία καταλήγουν όλες οι ακτίνες του ηλίου, με αποτέλεσμα την γρηγορότερη γήρανση του λεπτού ευαίσθητου δέρματός τους.