Για οποιαδήποτε βοήθεια είμαστε στη διάθεση σας στο τηλέφωνο 23310 65130

Τα γυαλιά ηλίου Cat Eye είναι η πιο δημοφιλής επιλογή για γυναικεία γυαλιά ηλίου σε όλο τον κόσμο. Εμπνευσμένοι από τις δεκαετίες του ’50 και του ’60, αυτοί οι σκελετοί επέστρεψαν με τους πιο μοντέρνους και χαρακτηριστικούς φακούς, που μιμούνται τα μάτια της γάτας.

Ξεκινώντας ως σήμα κατατεθέν των pin-up girls και των σταρ του Χόλιγουντ, σχεδιάστηκαν αρχικά για γυαλιά οράσεως και όχι για γυαλιά ηλίου και εμφανίστηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά την περίοδο του Μεσοπολέμου. Η Altina Schinasi, η σχεδιάστρια, προσπάθησε συνειδητά να φτιάξει ένα ζευγάρι γυαλιά που είναι όμορφα και πρωτότυπα, εκτός από πρακτικά και χρήσιμα.

Τα εμπνεύστηκε από τις μάσκες του καρναβαλιού της Βενετίας, σχεδιάζοντας τα γυαλιά που τελικά ονόμασε «γυαλιά Αρλεκίνου». Η ιδέα της φαινόταν να αποτυγχάνει, καθώς οι περισσότεροι έμποροι δεν έδειχναν ενδιαφέρον. Αλλά σταδιακά, οι γυναίκες άρχισαν να τα προτιμούν επειδή βαριούνταν τα συντηρητικά, χωρίς έμπνευση γυαλιά.

Τα γυαλιά Αρλεκίνου εξελίχθηκαν σε γυαλιά ηλίου, τα γνωστά πλέον σε όλους μας Cat Eye που έγιναν δημοφιλή τη δεκαετία του 1950. Ο σχεδιασμός τους ήταν μια σημαντική ανακάλυψη στο σκελετό των γυαλιών ηλίου, καθώς διέφερε ριζικά από τα προηγούμενα σχέδια που κυκλοφορούσαν. Ήταν τα πρώτα γυαλιά που φαινόταν εξαρχής να έχουν σχεδιαστεί αποκλειστικά για το γυναικείο κοινό. Το θηλυκό τους σχήμα, που θυμίζει μάτια αιλουροειδούς, θα εξελιχθεί στο απόλυτο σύμβολο θηλυκότητας τα επόμενα χρόνια.

Η πραγματική έκρηξη στη δημοτικότητα των Cat Eye ήρθε το 1961, με την ταινία «Breakfast at Tiffany’s». Ο χαρακτήρας που υποδύεται η Audrey Hepburn, φοράει ένα ζευγάρι γυαλιά ηλίου σε σχήμα Cat Eye με σκελετό από ταρταρούγα, που θεωρείται πλέον η εμβληματική εικόνα της ταινίας. Αν και τα Cat Eye τα φορούσαν ήδη διασημότητες, η δημοτικότητά τους εκτοξεύτηκε στα ύψη μόνο όταν η Hepburn τα φόρεσε, σε έναν ρόλο που άφησε εποχή.

Σταδιακά θα παραμεριστούν στη δεκαετία του 1970, για να ξεχαστούν τελείως στις δεκαετίες του 1980 και του 1990, όταν η γυναικεία μόδα αγκάλιασε τους σκελετούς γυαλιών ηλίου εντελώς διαφορετικής αισθητικής. Αλλά ήδη από το 2000, τα γυαλιά ηλίου Cat Eye άρχισαν να επανέρχονται σταθερά. Αυτό οφείλεται στη γενικότερη αναβίωση της ρετρό αισθητικής στην ένδυση και τη διακόσμηση.

Τα γυαλιά ηλίου Cat Eye είναι μια από τις πιο δημοφιλείς επιλογές για τις γυναίκες πλέον. Έχουν μεγάλη γκάμα, σε διαφορετικά σχήματα και στυλ και επίσης διατίθενται σε πολύ προσιτές τιμές. Όταν αναζητήσετε λοιπόν για ένα ωραίο ζευγάρι γυαλιά ηλίου, σκεφτείτε να προσθέσετε κάτι με λίγη εκκεντρικότητα.